Om kennel Jexmo

Vi som har kennel Jexmo heter Jessica och Johan Sandrieser. Jessica är född 1970 och arbetar som distriktssköterska på Hälsocentral i Sundsvall. Jessica är utbildad instruktör på Svenska Brukshundsklubben och har där hållit valp-, agility-, vardagslydnad- och viltspårskurser. Johan är född 1972 och jobbar som enhetschef på Kurators- och psykologmottagningen på sjukhuset i Sundsvall. Johan är utbildad gryttränare och håller på med viltspår och jakt. Han satt med i Borderterriersällskapets styrelse under åren 20016-2022.

Kennel Jexmos första borderterrier köptes 1999, SE UCH Bombax Pinoccio. Kennelnamnet JEXMO, var det Jessicas bortgågna mamma som kom på. JE som i Jessica och MO som i Modén (Jessicas flicknamn), X för att det lätt sätter sig på minnet! Jessicas intresse för hunduppfödning föddes då hon arbetade på hundkennel i Italien under 2 år i början av 90-talet.


Kennelns första bordertik köptes 2002, efter henne föddes kennelns första kull, A-kullen 2004. Kennelns andra avelstik köptes 2003, SE UCH Gibas Vanilla Latte hennes kullar är C, D och F. Från Gibas kommer även Gibas Blue Jive som vi köpt in för att föra vår tiklinje efter Vanilla vidare, Jives kullar är M och O. 2013 kom Björshults Wilma in i kenneln och hon är mor till L-kullen. Från Rockamore kommer Rockamore Ice, som är efter vår C.I.B. Nord UCH SE V -10 Jexmo Fido, hennes kullar är N och P. Vanilla och Ester är de tikar som våra aktuella linjer härstammar ifrån. A2-kullen är femte ledet efter Ester och B2-kullen är åttonde ledet efter Vanilla.


Våra hundar aktiverar vi genom skogspromenader, viltspår, utställning och jakt.

Förutom hundarna är våra intressen våra hästar Reina (Reina CXXXVI) och Jopo (Jopo I), vår gård, naturen och matlagning.


Kennel Jexmo föder upp borderterrier i hemmiljö, har en till två kullar per år.

Vårt mål med uppfödningen är att föda upp hundar med bra lynne, vilket för oss betyder att det är hundar som fungerar i vardagen, är glada, trevliga och med god arbetslust, för till exempel agility, viltspår och jakt. Vi eftersträvar även en god exteriör, bra storlek och friska individer. Vi följer Svenska Kennelklubben och Borderterriersällskapets riktlinjer vad det gäller hundavel.

I oktober 2017 fick kennel Jexmo tillstånd från Länstyrelsen Västernorrland att föda upp tre kullar per år allt enligt 16§ Djurskyddslagen. Då vi i augusti 2020 flyttade till vår gård så ansökte vi om förnyat tillstånd under 2021, vilket är beviljat.

När du köper valp på kennel Jexmo får du:
- köpeavtal enligt Svenska Kennelklubben
- registreringsbevis/stamtavla och gällande besiktningsintyg
- dolda fel försäkring hos Agria under 3 år
- valpmat från Acana

- en filt som luktar mamma/Jexmo

- en leksak, ben (horn), godis
- Jexmos skötselråd
- brochyr Välkommen Valp från Svenska Kennelklubben
- ett års medlemskap i Borderteriersällskapet

När valpen flyttar är den besiktigad, ID-chipmärkt, vaccinerad mot Parvo, valpsjuka, HCC och kennelhosta. Valpen har även avmaskats minst 2 gånger under tiden på Jexmo.

Vi försöker ha kennelträff cirka 2 gånger per år. Jexmo-dagen under sommaren samt Adventspromenad i adventstider. Vid behov ställer vi upp när du som valpköpare behöver tips och råd.

Mer om Borderterriern kan du läsa på Borderterriersällskapets hemsida.

Vi värdesätter när valpspekulanten är påläst om rasen. Och vi har för avsikt att sälja valpen till en person/familj som kan behålla hunden hela dennes liv och är väl förberedd på att ta emot valpen och ta hand om både valpen och den vuxna hunden på ett bra sett.

Har du frågor eller är intresserad av att köpa en Jexmo-valp, hör gärna av dig så vi kan prata lite mer och eventuellt träffas. Vi kan aldrig bestämma oss för att valpen får flytta till en person/familj förrän vi har träffat dem.

Vi söker även fodervärdar till kommande kullar. Är du intresserad av att veta vad det innebär, hör av dig till oss.

Jexmo Olivia N-J som valp

Jessica och Johan Sandrieser

Västanå 136

862 95 Njurunda


Telefonnummer:
Jessica 070-672 72 57
Mail: jessica.moden70@gmail.com

Johan 070-621 88 35

Mail: johan.sandrieser@gmail.com