2023-04-02
Omplacering
Vår fina Yla söker sin egna familj. Hon har bott hemma på Jexmo hela livet. Hon är tik och blir 4 år nu i maj. Yla är en tik som har mycket energi och man behöver vara kunnig och engagerad hundägare. Yla har bott på landet och är osäker/explosiv vid hundmötern. Vi ser att hon kommer till en familj utan mindre barn eller barnbarn så fokus kan läggas på henne. Hon har provat på att jaga rådjur hon driver med skall. Är du Ylas blivande människa ? Ring Jessica för mer information tel 070-672 72 57 (vardagar efter Kl 16).

2022-11-15
Adventspromenad
Söndag 27 november kl 11 träffas vi hemma på kenneln och tar en koppelpromenad innan vi fikar lussebullar framfr brasan. Meddela Jessica, 070-672 72 57, eller Johan, 070-621 88 35, om ni vill komma.

2022-06-12
Sommarens kenneldag kommer gå avstapel lördag 9 juli. Vi träffas klockan 11 hemma på gården och börjar med en koppelpromenad, där det eventuellt kan förekomma en del frågor. Efter promenaden så bjuder vi på en lättare lunch. Efter lunchen blir det umgänge och trimningstips. Meddela Jessica, 070-672 72 57, eller Johan, 070-621 88 35, om ni vill komma senast tisdag 5 juli. På kvällen så så tänder vi grillen för de som vill stanna kvar och äta sin medhavda middag.

2021-10-25
Årets adventspromenad komemr vi ha 1:a advent, söndag 28 november. Vi träffas hemma på kenneln kl ockan 11 och tar en gemensam koppelpromenad innan vi bjuder på glöggfika. Beroende på väder blir fikat inne vid brasan eller ute vid en härlig eld. Anmälan senast måndag 22 november till Jessica eller Johan.

2021-07-13
I år har vi kenneldagen lördagen den 31 juli. Vi träffas hemma på gården vid 11, går en koppelpromenad (kanskeen tipsslinga) innan vi bjuder på en lättare lunch och kanske någon kaka till kaffet. Sen har vi mingel, trimråd och prat om hundarna. För de som vill stanna kvar på kvällen så tänder vi grillen och var och en kan grilla sin middag. Anmäl dig senast onsdag 28/7 till Jessica eller Johan. Välkommen!

2021-01-25
I fredags 22 januari föddes A-kullen (A2-kullen). Det blev 5 hanar och 2 tikar.

2020-09-24
I augusti 2020 flyttade vi till en gård i Västanå, Njurunda, ca 15 km från där vi tidigare bodde. Då vi har en begränsad internetuppkoppling och haft ont om tid så har inte hemsidan blivit uppdaterad på länge. Vår förhoppning är att den ska uppdateras snart igen. Under tiden kan du följa oss på vår Facebook-sida, Kennel Jexmo.

2020-03-11
Idag föddes Z-kullen, tre hanar alla grizzle-färgade. Mor och valpar mår bra.

2019-11-05
Glöggpromenad
Söndagen den 1 december kl 10.30 hälsar vi våra valpköpare välkomna på årets glöggpromenad. Vi ses hemma på kenneln och går en gemensam koppelpromenad i skogen för att sedan njuta av glöggfika med lussebulle i brasans värme. Anmäl senast måndag 25/11 till Je

2019-11-04
Nu är det länge sedan det uppdaterades på hemsidan. Webmaster (Johan) jobbar på med det och det kommer förhoppningsvis flera inom en snar framtid! Så ha tålamod och titta in snart igen.

2019-05-10
Vi hälsar Y-kullen välkomna! I går, torsdag 9 maj, fick Maija (Jexmo Ragna Rocka) sina valpar. Mor och valparna mår bra!

2019-04-07
Save the date!
Nu har vi bestämt datum för sommarens kennel-träff, Jexmo-dagen. Lördagen den 17 augusti har vi Jexmo-dagen! Mer information kommer.
(Bild från Jexmo-dagen 2018)

2019-02-08
I förra veckan kom det andra BPH Uppfödardiplomet till kennel Jexmo. Vi är glada att så många av våra valpköpare genomför BPH på sina hundar.

2019-02-06
I måndags kväll, 4 februari, föddes X-kullen. Två hanar och en tik. Valparna och mamma Saga mår bra.

2019-01-29
I söndags genomförde Jexmo Scarlett "Sasha" och Jexmo Ragna Rocka "Maija" BPH i klass-arena, Timrå. Kul att se deras typiska likaheter som borderterrier och deras olika personligheter i samma moment och få en bra beskrivning av dem.

2019-01-13
Här kommer en summering av kennel Jexmos 2018.
13 januari födde Jexmo Olga T-kullen, 4 hanar och 3 tikar. Sedan kom nästa valpkull 10 mars C.I.B. SE UCH FI UCH Roma Winner -17 Jexmo Olivia N-J som födde U-kullen 1 hane och 6 tikar.
Efter en intensiv vår med dessa två valpkullar påbörjades utställningssäsongen i april på hemmaplan i Sundsvall då Jexmo Quaint blev Bästa tik och fick cert, Jexmo Skywalker gjorde debut och blev Bästa hane 2:a med res-cert och Jexmo Raya Piraya fick excellent med CK. Sedan var det dags för Årets Border där Jexmo SKywalker omtumlande blev Bästa hane och BIM.
I juni var det dags för första semestern och vi for då till Österrike och Slovenien, med på resan följde Jexmo Quaint som passade på att erövra ett cert i Österrike, två cert i Slovenien, två CACIB samt titeln Karawanken Winner -18. Vi tog även en tur över till Trondheim, Norge, där Jexmo Quartz fick sitt första norska cert.
Årets Jexmo-dag gick av stapeln i börjn av augusti, alltid lika trivsamt att träffa alla valpköpare och vänner. Efter det var det dags för semester nummer två som gick till Österlen och Bornholm. På Bornholm fick Jexmo Olivia N-J dankst cert och blev där med Nordisk utställningschampion, samt att hon mötte sin nuvarande matte Emely och det var kärlek vid första ögonkastet. Sista dagen på Bornholm var det Jexmo Quaints tur och även hon fick danskt cert och res-CACIB. På hemvägen till Norrland passerade vi Karlstad och Värmlandsbordern där Jexmo Quaint passade på att bli Bästa tik 2:a.
September inleddes med utställningen i Högbo där Jexmo Skywalker fick sitt första cert. Samma helg fick vi glädjande besked från Danmark där Jexmo Nottingham hade genomfört godkänt viltspårprov och blev därmed Dansk viltspårchampion och kennelns första Nordiska viltspårchampion.
Senare i september for vi över de höstsprakande fjällen till vackra Oppdal, Norge, där Jexmo Quaint vid enålder av 2 år och 6 dagar blev Bäst i rasen och därmed fick titlarna Norsk utställningschampion, Svensk utställningschampion, Finsk utställningschampion, Dansk utställningschampion, Nordisk utställningschampion och Slovensk utställningschampion. Med på resan var brorsan Jexmo Quartz som blev Bästa hane och fick sitt andra norska cert.
I början av oktober var det dags för Oktober-fest och de årliga höstutställningarna i Sundsvall då det var dags för Jexmo Scarlett att glänsa då hon blev Bästa tik och fick CACIB och cert. Helgen där efter hade vi en kurs i vardagslydnad här hemma på kenneln för våra valpköpare.
Årets glögg-promenad gick avstapeln redan i mitten av november då vi gick i väntans tid.
För första gången i kennelns historia hade vi tre kullar på ett år och det var  Jexmo Ladyburn somo fick sin andra kull, W-kullen, en tik.
Jexmo Skywalker avrundade 2018 med att bli sjätte visntrikaste borderterrier på utställning i Sverige.
Tusen tack till alla valpköpare och vänner vi känner oss tacksamma över ett framgångsrikt 2018!

2018-12-07
Förra fredagen, 30/11, föddes W-kullen. Kvar hos oss nu är Zally och en tik valp.

2018-10-16
Efter ett långt tid utan uppdateringar kommer här att komma ett försök till sammanfattning av sommaren och höstens händelser.
 

2018-06-05
Kennelträff
Lördag 11 augusti kl 11 träffas vi hemma på kenneln. Vi börjar med en liten tipspromenad och sedan bjuder vi på en lättare lunch. Efter det så har vi mingel i trädgården. För de som vill stanna till kvällen så tänder vi grillen och grillar den medhavda middagen. Anmäl dig till Jessica eller Johan senast måndag 6 augusti.

2018-06-03
I dag var det dags för nationell utställning i Norrköping. Först ut var Jexmo Skywalker "Gösta" som vinner juniorklassen med CK. Sen var det Jexmo Ragna Rocka "Maija" som gjorde debut på officiell utställning med att vinna juniorklassen med excellent.  Jexmo Quiant "Saga" blev sedan tre i unghundsklassen med excellent.

2018-06-02
I dag var det Årets Border utställningen i Herrfallet. Vi hade fyra hundar med oss, Jexmo Skywalker "Gösta", Jexmo Superman "Dexter", Jexmo Ragna Rocka "Maija" och Jexmo Quiant "Saga. Först ut var pojkarna i juniorklassen som Gösta vinner! Dexter, fint visad av matte Jenny, blev oplacerad i den hårda konkurrensen. Sedan var det dags för flickorna i unghundsklassen. Saga blir trea och Maija oplacerad. Då vi hade fyra hundar med så blev det tävlan med uppfödargrupp och där blev vi placerade tvåa! Sen var det dags för tävlan om bästa hane och där plockas Gösta ut till den Bästa hanen och sedan BIM! På bilden är det en stolt kennelmatte Jessica, Gösta och domare Jane Willets, kennel Hanway, Storbritanien.

2018-04-08
I dag har vi varit på Lillian De Wall´s minnesutställning i Nordichallen, Sundsvall. Först ut var Jexmo Skywalker "Gösta" som fick excellent med Ck, vann juniorklassen och slutade som 2:a Bästa hane med reserv-cert. Sen var det Jexmo Quartz tur och han blev 2:a i unghundsklassen med excellent. I tik juniorklassen var Jexmo Raya-Piraya "Meya", Jexmo Scarlett "Sacha" och Jexmo Snowwhite "Majken" med. Meya blev 2:a i juniorklassen med excellent och CK, Majken blev 3:a i juniorklassen med excellent och Sacha blev oplacerad med very good. Därefter klev Jexmo Quaint "Saga" in i ringen och vann unghundsklassen med excellent och CK. Sist ut var Siri i öppenklassen där hon slutade på en fjärde plats med excellent. Bästa tik konkurrensen slutade med att Saga stod längst fram, fick cert och blev BIM!

2018-03-09
I dag föddes U-kullen! De stolta föräldrarna är C.I.B. FI J(G)CH, LPII, NORD UCH, SE VCH, SPH II, SÖKH II Gluntens Kanel "Kanel" och C.I.B SE FI UCH ROMA V-17 Jexmo Oliva N-J "Livia". Just nu ligger Livia och pyssar om de små. Detta är första gången i kennelns historia som det är två kullar samtidigt hemma på kenneln. Men redan i morgon börjar de kusinerna från T-kullen att flytta till sina nya familjer.

2018-01-13
I natt och tidigt i morse föddes T-kullen! De stolta föräldrarna är SE NO DK UCH LV CH Snow Winds Just Between Friends "Freddy" och Jexmo Olga "Olga". Just nu ligger Olga och pysslar om de små och vilar sig. 

2018-01-09
Kennel Jexmo har erhållit BPH Uppfödardiplom. Det betyder är ett diplom som uppfödaren kan få när minst fem hundar från samma uppfödare har genomfört BPH, vilket står för Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund. Vill du veta mer om vad BPH innebär så kan du titta på SKKs hemsida om BPH.

2018-01-06
Nu har jul och nyår passerat med umgänge med släkt och vänner och en mass god mat. Olga har för några dagar sen kommit hem till kenneln för att förbereda sig inför den kommande valpningen.

2018-01-01
Enligt 16 § Djurskyddslagen ska den som föder upp tre eller fler kullar per år ha tillstånd från Länsstyrelsen. Kennel Jexmo har sedan oktober 2017 tillstånd från Länstyrelsen Västernorrland att föda upp tre kullar per år.

2017-12-17
Idag var det dags för HUND2017 i Stockholm. Först ut var Jexmo Quarter "Monty" som fick excellent med CK och vann juniorklasssen och erövrade titeln Svensk Juniorvinnare 2017! Sen var det Jexmo Nottinghams "Nisse" och han fick excellent och blev placerad tre i öppen klassen. Därefter var det Jexmo Confetto "Hobbe" tur i veteranklassen, han fick excellent med CK och fick även titeln Svensk Veteranvinnare 2017, där efter blir han placerad som fjärde Bästa hane! Sist ut var Jexmo Ouaint "Saga" som fick excellent och en tredje plats i juniorklassen. Sen var det dags för uppfödargrupp som blev trea med HP.

2017-12-12
Idag har Olga varit hos veterinären och gjort en ultraljudsundersökning. Den visade på att Olga är dräktig! Vi ser med glädje fram emot valparna som beräknas födas i mitten av januari.
2017-12-03
Idag hade vi adventspromenaden med fint väder, snälla hundar och trevliga valpköpare. Tack till alla som kom och gjorde dagen så trevlig! 

2017-11-12
Årets adventspromenad kommer att gå avstapeln den 1:a advent, 3/12. Vi träffas hemma på kenneln klockan 10 och går en liten promenad med hundarna i skogen för att sen fika lite framför brasan. Anmälan senast torsdag 30/11 så vi kan planera fikat. Välkomna!

2017-11-04
Idag har det varit Västernorrlands kennelklubbs valputställning i Klass-arena, Söråker. Deltog gjorde Jexmo Skywalker "Gösta" och Jexmo Scarlett "Sacha" i valpklass II. Gösta blev Bäst i rasen, Bäst in show 3:a, i valpklass II.

2017-10-22
Idag var det åter dags för internationell utställning i Rom. Jexmo Olivia N-J "Livia" blev Bäst i rasen, fick CACIB och blev Roma Winner -17!

2017-10-21
Idag har Jexmo Olivia N-J "Livia" och matte varit på internationell utställning i Rom. Livia blev Bäst i rasen och fick CACIB! Där med blev hon Internationell Utställningschampion C.I.B!

2017-10-08

Idag har vi varit på internationell utställning hemma i Sundsvall. Jexmo Quartz "Ozzy" blir Bästa hane 4:a. Jexmo Raya-Piraya "Meja" gör utställningsdebut med excellent, Jexmo Quiz "Signe" blir Bästa tik 4:a med reserv-cert och Jexmo Olivia N-J "Livia" blir BIM med CACIB. Uppfödargruppen blev Bästa uppfödargrupp med HP.

2017-09-10
På terrierklubbens utställning i Drängsmark idag blev Livia (Jexmo Olivia N-J) Bäst i rasen, tog sitt tredje cert och blev därmed Svensk och Finsk Utställningschampion! Med var även Ozzy (Jexmo Quartz) som gjorde debut i utställningsringen med att bli bästa hane 3:a och tog cert!

2017-09-03
I kväll fick vi mycket trevliga nyheter från Norge där Nisse (Jexmo Nottingham) blev Norsk Viltspårchampion! Han titulers numera NO SE VCH! Grattis Lena och Nisse till ett mycket fint arbete!

2017-09-03
Återigen har det varit utställning och idag har vi varit vid Högbi bruk i Sandviken. Med var Max (Jexmo Macklemore) som blev bäst i rasenoch fick CACIB. Livia (Jexmo Olivia N-J) blev bästa tik 4. Ellie (Jexmo Paris) och Olga (Jexmo Olga) fick båda två excellent.

2017-09-02
Idag har vi varit på Gästrikebordern, en mycket trevlig tillställning med trevligt och avslappnat umgänge runt ringen. Deltog från kennel Jexmo gjorde Max (Jexmo Macklemore) som blev bästa hane 3:a, Saga (Jexmo Quaint), Ellie (Jexmo Paris) och Olga (Jexmo Olga). 

2017-08-20
I dag var vi på internationell utställning i Lillehammer. Där Saga (Jexmo Quaint) blir bästa tik 2:a med cert (stor-cert) och Livia (Jexmo Olivia N-J) blir bästa tik 3:a med res-CACIB och res-cert.

2017-08-17
Idag är det 13 år sedan kennel Jexmos första kull föddes. Först ut av dem alla var Jexmo Alladin (Allan) som är på bilden.

2017-08-13
I går hade vi kenneldag med många hundar och dess ägare. Vi började dagen med den klassika frågeslingan där det var tre som delade på första platsen med alla rätt! Sen bjöds det på tacos och sju sorters kakor. Efter mat och fika så blev det umgänge, trimning, trimpis, nose-work uppvisning samt prova på. Flera stannade kvar på kvällen då vi firade våra nyblivna viltspårschampions Nisse (Jexmo Nottingham) och Siri (Jexmo Otillie P) samt Max (Jexmo Macklemore) som blivit internationell utställningschampion innan vi tände grillen och fortsatte det trevliga umgänget. Tack till alla som kom och gjorde dagen så trevlig!

2017-08-11
Idag har Max (Jexmo Macklemore), Nisse (Jexmo Nottingham), Kajsa (Jexmo Nairobi), Livia (Jexmo Olivia N-J), Olga (Jexmo Olga) och Ellie (Jexmo Paris) genomfört BPH. Alla har genomfört det med skott. Fler bilder finns på facebook-sidan "kenneljexmo".

2017-08-06
I helgen har vi varit på terrierklubbens utställning i Åsarna och internationella utställningne i Svenstavik. På lördagen var det premiär för Sacha (Jexmo Scarlett) i utställningensringen, hon blev BIR-valp 4-6 mån och slutade i stora ringen som BIS-4 valp 4-6 mån! Melvin (Jexmo Excalibur) blev BIM-veteran. För första gången i kennel Jexmos historia hade vi en uppfödargrupp bestående av endast blue and tan hundar, gruppen fick HP.
På söndagen var det Saga (Jexmo Quaint) som höll kennels flagga högst och slutade som bästa tik 4:a med res-cert.

2017-07-24
Nu har vi landat hemma efter vår resa till norra Norrland och Finland. Det har varit flera utställningar där Jexmo Quaint "Saga" började med att på löradg 15/7 i Oulu, Finland, bli BIM och därmed ta cert och Jexmo Olivia N-J "Livia" blev BT 2:a med CACIB. På söndagen 16/7 i Oulu var det Jexmo Macklemore "Max" som tog storslam med at bli BIR, få cert och CACIB och därmed blev han Finsk, Nordisk och Internationell Utställningschampion! Livia blev återigen BT2 med cert och res-CACIB (som hon får). Resan avslutades med utställning i Kemi 22/7 där Livia blev BT2 med res-cert och res-CACIB.

2017-07-09
I dag har vi varit på nationell utställning i Alfta. Jexmo Quarter"Monty" gjorde debut i utställningsringen med strålande resultat, han blev BIR med cert! Jexmo Confetto "Hobbe" avslutade sin comeback i utställningsringen med att bli Bästa hane 4:a och BIR-veteran! Jexmo Olivia N-J "Livia" blev bästa tik 3:a med res-cert och Jexmo Quaint "Saga" blev 2:a i juniorklassen med CK.

2017-07-03
I helgen var vi på utställnignar i Trondheim. I strålande solsken på lördagen var det NKKs internationella utställning och där blev Jexmo Macklemore BIR med CACIB, Jexmo Olivia N-J blev Bästa tik 2 med res-cert och res-CACIB och Jexmo Quaint blev Bästa tik 3. På söndagen var det inlednignsvis fullt regn som övergick i duggregn när det var dags att gå in ringen och det slutade med att Jexmo Quaint blev BIR med cert, Jexmo Olivia N-J Bästa tik 2 med res-cert och Jexmo Macklemore blev BIM.

2017-06-18
Igår var vi på utställning i Vännäs där Jexmo Macklemore blev BIR med CACIB, Jexmo Confetto blev Bästa hane 3 och BIR-veteran, Jexmo Olivia N-J blev Bästa tik 2 med res-cert och res-CACIB och Jexmo Quaint gjorde utställningspremiär med excellent. Uppfödargruppen blev BIR och sedan BIS 4.
I dag var det dags för Norrlands Bordern där Jexmo Macklemore blev BIM, Jexmo Confetto blev Bästa hane 4, BIM veteran/still going strong, Jexmo Olivia N-J blev Bästa tik 3, Jexmo Quaint fick blev etta i juniorklassen med hp och Jexmo Quiz gjorde utställningspremiär och slutade två i juniorklassen.

2017-06-01
Idag fick vi glada nyheter från Umeå där Siri (Jexmo Otillie P) har tagit sitt tredje 1:a pris i spårskogen och blir Svensk Viltspårchampion! Grattis säger vi till husse Mats och matte Stina som jobabr så bra med Siri!

2017-05-30
Nu har alla valpra från s-kullen flyttat till sina familjer. Rapporterna har kommit att de har gått bra med resor och att de har kommit till rätta i sina nya hem. 

2017-03-31
Idag föddes S-kullen! Det blev tre hanar och två tikar, alla grizzle. Mor och valpar mår bra.

2017-03-04
Nu har alla valparna i R-kullen flyttat till sina familjer. Vi har fått "rapport" från alla och det har gått bra med både flygresor och första nätterna hemma.

2017-02-27
Idag har "Kajsa" Jexmo Nairobi varit och gjort ultraljud som visade på att hon är dräktig!

2017-01-03
Tidigt i morse födddes R-kullen. Det blev en hane och fyra tikar. Mor och valpar mår bra.

2016-12-18
Vi önskar alla våra vänner och valpköpare en riktigt GOD JUL och  GOTT NYTT ÅR!

2016-12-03
Idag har vi varit på Hund2016 (Stora Stockholm) där Nisse (Jexmo Nottingham) och Max (Jexmo Macklemore) deltog. En trevlig dag med många kära återseenden.

2016-11-29
Idag har vi varit till veterinären och gjort ultraljud på Livia (Jexmo Olivia N-J) som visar på att hon är dräktig!

2016-11-27
Idag har vi haft en trevlig adventspromenad med några valpköpare och deras hundar. Tack alla som kom för de trevliga samtalen och den mysiga fikan vid brasan.

2016-11-18
Idag har Nisse (Jexmo Nottingham) gått sitt tredje viltspår, öppenklass och fått sitt tredje 1:a pris och där med är han Svensk Viltspårchampion! Vi gratulerar matte Lena och husse Hans till deras fina arbete med SE VCH Jexmo Nottingham!

2016-11-13
Årets adventspromenad kommer att gå avstapeln den 1:a advent, 27/11. Vi träffas hemma på kenneln klockan 10 och går en liten promenad med hundarna i skogen för att sen fika lite framför brasan. Anmälan senast torsdag 24/11 så vi kan planera fikat.

2016-11-12
I dag har alla valparna flyttat till sina nya hem. Först ut var Monty (Jexmo Quarter) som nu bor hos familjen Mellbin på Lidingö. Sedan åkte Signe (Jexmo Quiz) med Kristina och Tord Eriksson till Hackås.  Där efter åkte Ozzy (Jexmo Quartz) med familj Sara Eriksson till Kramfors. Kvar hemma på kenneln är Saga (Jexmo Quaint).

2016-10-30
Idag har Siri (Jexmo Ottillie P) gått sitt andra viltspår, öppenklass och fått sitt andra 1:a pris.

2016-10-26
Idag har Nisse (Jexmo Nottingham) gått sitt andra viltspår, öppen klass och fått sitt andra 1:a pris.

2016-10-22
Idag har Nisse (Jexmo Nottingham) gått sitt första viltspår, öppen klass och fått ett 1:a pris.

2016-10-16
I helgen har det varit två utställningar på hemmaplan. I lördags var det terrierklubbens utställning i Baggböle och där blev Ellie (Jexmo Paris) tvåa i valpklassen med HP. Ossie (Jexmo Ozzy) gjorde premiär i utställningsringen, fick exellent och blev två i unghundsklass. Nisse (Jexmo Nottingham) fick exellent. Max (Jexmo Macklemore) fick exellent, CK, etta i Championklass, Bästa hane och blev BIM. Kajsa (Jexmo Nairobi) fick exellent, blev tvåa i öppenklass och fick CK.
På söndagen var det kennelkubbens utställning i Gärdehallen och där fick Kajsa exellent och blev trea i öppenklass. Deltog gjorde även Nisse och Max.

2016-10-09
Idag har Siri (Jexmo Ottillie P) gått sitt första viltspår, öppenklass och fått ett 1:a pris.

2016-09-16
Idag föddes Q-kullen. Två hanar och två tikar, en av hanarna är grizzle och de andra är blå. Mamma Zally är trött men hon och valparna mår bra.

2016-08-30
I lördags var Kajsa (Jexmo Nairobi) på terrierklubbens utställning i Drängsmark med domare Iveta Novacova, Tjeckien. Kajsa blev 2:a Bästa tik med reserv-cert!

2016-08-21
Idag har Nisse (Jexmo Nottingham) varit på internationell utställning i Norrköping med domare Jan-Erik Ek. Nisse blev oplacerad men fick reserv-cert!
Från norr har vi fått rapport om att Siri (Jexmo Otillie P) har gått ett godkänt anlagsprov i viltspår tillsammans med husse Mats!

2016-08-20
Idag har vi fått glada nyheter från Nisses (Jexmo Nottingham) matte och husse. Nisse blev i dag Bästa hane med cert och BIM på utställningen i Eskilstuna för domare Cindy Pettersson. Matte Lena visade Nisse själv.

2016-08-11
Idag har Zally varit på ultraljud och glädjande nog visar det på att hon väntar valpar!

2016-08-08
I helgen var vi på utställningar. På lördagen var det utställning i Svenstavik och Max (Jexmo Macklemore) fick CK, blev Bästa hane 2:a med reserv-cert och reserv-CACIB. Livia (Jexmo Olivia N-J) fick CK. På söndagen var det utställning i Åsarna och med var Max, Melvin (Jexmo Excalibur), Livia och Furia (Jexmo Furia). Max fick CK, blev Bästa hane med cert och blev Svensk Utställningschampion samt att han blev BIR och BIS-4! Melvin gjorde comeback och premiär i veteranklassen med CK och Bästa hane 2:a, BIR-veteran och BIS-veteran 4:a! Livia fick excellent. Furia fick CK och blev BIM-veteran! Uppfödargruppen fick HP och blev BIR-uppfödargrupp samt BIS-uppfödargrupp!

2016-07-31
Igår hade i den årliga Jexmo-dagen! Vi blev sexton hundar med tillhörande familjer. Vi startade med tipspromenad i skogen och sen bjöd vi på kaffe och småkakor hemma i trädgården i strålande solsken. Vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans med givande samtal och kära återseenden. Tuen tack till er alla som kom och deltog! Det var några familjer som stannade kvar på kväll då vi tände upp grillarna. Hundarna busade i trädgården medan maten avnjöts under trevlia samtal.

2016-07-20
Nu är Zally (Jexmo Ladyburn) parad med Freddy (Snowwinds Just Betweens Friend). Valpar beräknas till mitten av september. För mer information se Planerade kullar.

2016-07-18
I söndags var vi på internationell utställning i Piteå där Nitro (Jexmo Orup) gjorde utställningspremiär med bravur. Han fick CK och blev Bästa Hane 3:a! Max (Jexmo Macklemore) hade återigen fina framgångar med att bli BIR och få sitt andra svenska cert och sitt andra CACIB! Livia (Jexmo Olivia N-J) fick CK. Furia (Jexmo Furia) klev återigen in i utställningsringen och fick CK och blev BIR-veteran! Avslutningsvis blev det uppfödargrupp och även där blev vi BIR.

2016-07-10
I dag har vi varit på internationell utställning i Alfta. Livia (Jexmo Olivia N-J) var den enda hunden vi hade med oss hon fick excellent med CK och blev bästa unghunds tik och slutade som Bästa tik 2:a med cert och reserv-CACIB, som hon fick eftersom den vinnande tiken redan är internationell champion. Domare var Arja Koskel från Finland.

2016-07-03
I helgen har vi varit på utställningar i Trondheim, Norge. På lördagen var det Norske Terrierkluben som hade utställning i Vikhammar, där fick Max (Jexmo Macklemore) excellent med CK, blev bästa hane 1:a, fick cert samt blev BIR. Livia (Jexmo Olivia N-J) fick excellent med CK och bästa tik 2:a med res-cert. Efter utställningen på lördagen hann vi med en tur på byn innan vi la oss på laddning inför söndagen.  Söndagens utställning hölls av Norsk Kennelklub på Leangen Travbane i Trondheim. Där fick Max återigen excellent med CK, blev bästa hane 1:a, fick cert och CACIB samt blev BIR. Livia fick excellent och blev 2:a i unghundsklassen.

2016-06-24
Vi önskar alla valpköpare och vänner en glad midsommar!

2016-05-22
Hemkomna efter en helg vid Herrfallet, Arboga och Årets border. Livia (Jexmo Olivai N-J) blev placerad två i unghundsklassen Max (Jexmo Macklemore) blev placerad tvåa i öppen klassen. Deltog gjorde även Olga (Jexmo Olga), Måns Jexmo Måns Z)och Jive. Jive blev Bästa avelsgrupp tikar.

2016-04-10
Idag har det varit nationellutställning i Sundsvall, domare för dagen var Cindy Pettersson. Jexmo Macklemore "Max" fikc CK och blev Bästa hane 3. Jexmo Olivia N-J "Livia" fick CK och blev Bästa tik 2 med CERT. Vi är så stolta över Livias första cert.

2016-01-20
Idag har Ice varit och gjort ultraljud som visade att hon är dräktig! Så nu ser vi med glädje fram emot valpar som beräknas födas i vecka 7.
På bilden är de blivande föräldrarna.

2015-12-20
Vi önskar alla våra vänner och valpköpare en riktigt GOD JUL och  GOTT NYTT ÅR!

2015-12-13
Idag har Livia (Jexmo Olivia N-J) gjort utställningsdeubt på Nordisk vinnare i Stockholm. Hon fick excellent och kom trea i en stor juniorklass. Även Furia (Jexmo Furia) var med och även hon fick excellent samt blev trea i veteranklassen.

2015-11-22
Idag har vi haft vår årliga glöggpromenad. Vi var 17 personer och 14 borderterriersom tog en härlig skogspromenad i det fina vädret. Där efter av njöt vi adventsfikat i trevligt umgänge framför brasan hemma på Jexmo.

2015-11-20
Idag har Livia (Jexmo Olivia N-J) gått ett godkänt viltspår, anlagsklass.

2015-11-06
Söndagen den 22 november är det dags för årets adventspromenad!
Vi ses hemma på kenneln kl 10.00 för en gemensamm koppelpromenad för att sedan avnjuta en adventsfika. Meddela Jessica eller Johan senast torsdagen 19 november om ni kommer.

2015-08-05
I lördags var Furia (Jexmo Furia), Zally (Jexmo Ladyburn) och Livia (Jexmo Olivia N-J) på utställning i Åsarna. Först ut var Livia i valpklass I, hon blev BIR-valp med Hp. Zally vann öppenklassen med CK, blev Bästa tik 2 med cert och därmed blev hon Svensk Utställningschampion! Furia vann veteranklassen med CK och blev bästa tik 4 samt BIR-veteran. Hon placerade sig även i finalen som BIS-veteran 4. Domare var erfarna Cindy Pettersson.

Nu på lördag 8 augusti är det dags för Jexmo-dagen 2015. Om du har missat att anmäla dig så är du välkommen att höra av dig till Jessica eller Johan.

2015-07-07
I helgen var Max (Jexmo Macklemore) och Livia (Jexmo Olivia N-J) på utställning i Piteå och Skellefteå. På lördagen var det bara Max som deltog och han van unhgundsklassen med CK. På söndagen var det utställningspremiär för Livia där hon blev BIR-valp 4-6 mån med Hp och sedan blev hon BIS-valp 3! Max vann återigen unghundsklassen med CK, blev BIR-unghund, Bästa hane 3 med res-cert och BIS-unghund 2! Domare för dagen var ras-specialsiten Kimmo Mustonen från Finland.

2015-06-15
Ikväll har Max (Jexmo Macklemore) gått anlagsprov i viltspår med godkänt resultat. Den 26/5 gick Nisse (Jexmo Nottingham) ett anlagsprov i viltspår med godkänt resultat.

2015-05-30
Idag har Max (Jexmo Macklemore), Medde (Jexmo Meduza), Mumin (Jexmo Nanntali) och Kajsa (Jexmo Nairobi) varit på internationell utställning i Österbybruk, domare var Ruiz Rodriguez Francisco, från Spanien. Max fick excellent med CK, blev bästa unghund och placerade sig som Bästa Hane 2 med CERT och R-CACIB. Medde fick excellent och blev placerad 2:a i unghundsklassen. Mumin fick VG. Kajsa fick excellent och blev 4:A i juniorklassen. Alla fyra deltog i Jexmos uppfödargrupp och blev bästa gruppen i rasen med HP.

2015-05-22
Nu är det klart att Jexmo Label Five har flyttat till familjen Lönnberg i Umeå. Hon kallas för Tyra och har redan funnit sig väl till rätta med sin nya familj.

2015-04-21
Lördag den 2 maj tänker vi börja säsongens viltspårsträning. Vi träffas kl 11 hemma på kenneln och åker gemensamt ut spårmarkerna. Vill du komma med så meddela Johan senast torsdag 30 april.

2015-03-13
Internationell utställning i Strängnäs, domare Barbara Ruth Smith. Jexmo Ladyburn "Zally" blev BIM med CACIB och Cert. Jexmo Nottingham "Nisse" gjorde utställningsdebut och blev Bästa Hane 4 med reserv-cert! BIR blev vår vän Karins fina Hugo.

2015-03-01
Ice har nu flyttat hem till sin nya husse Patrik Tjärnberg.

2015-02-18
Idag föddes O-kullen. Två hanar, blå, och tre tikar, en grizzle och två blå. Mor och de små mår bra.

2015-01-16
I dag gjordes ett ultraljud på Jive som visar på att hon är dräktig. Valpning beräknad till vecka 8. Mer info se Planerade kullar. Här är en bild på Jives förra kull, M-kullen.

2014-12-22
Vi önskar alla våra vänner och valpköpare en riktigt god jul!

2014-12-19
Idag har Jive blivit parad med Atle. Se mer under planerade kullar.

2014-12-14
Igår var det Svensk Vinnar utställning i Stockholm med 70 anmälda borderterrier, vi hade 3 deltagnde hundar plus en avelsgrupp. Domare för dagen var en engelsk rasspecialist, professor Steve P. Dean.
SE UCH Jexmo Confetto som vann veteranklass med ck och blev Svensk Veteranvinnare 2014 och BIR veteran, vi är så glad och stolt över vår fina Hobbe, som för övrigt är kennel Jexmos första champion genom tiderna!
I juniorklass deltog J Ladyburn "Zally" och J Label Five "Label". Label fick "nöja" sig med ett Exellent, medan Zally kom 2:a i juniorklassen med ck och därefter placerade hon sig som Bästa tik 3 med reserv-cert.
Avelsgruppen vi deltog med var efter C.I.B Nord Uch SE V-10 Jexmo Fido " Axel", som blev BIR avelsgrupp, vi deltog inte i finalerna. Med i Axels avelsgrupp var: Fightingstars Best Little Girl, Figtingstars Simply the Best, Fightingstars The Best of Mine och SE NO UCH Hux Flux Petter Pärla.

2014-11-14
Välkommen på årets glöggpromenad kära valpköpare och vänner!
Vi träffas söndagen den 30 novemeber klockan 11 hemma på kennel Jexmo för gemensam koppelpromenad i Forsa-skogen. Efter promenaden bjuder vi på glögg med tillbehör, lussebullar, pepparkakor, mm. Anmälan senast onsdag 26/11 till Jessica eller Johan.

2014-11-14
För ett par veckor sedan blev Ester akut inlagd på Djursjukhuset i Sundsvall. Hon var riktigt illa där an och svävade mellan liv och död under några dygn. Vid återbesöket nu iveckan konstaterades att Ester är under tillfrisknande och att hon inte är dräkrig.

2014-10-05
Idag har Ester fått träffa Hobbe och tycke uppstod. Nu hoppas vi på valpar i början av december.

2014-09-14
Idag var vi på utställning i Gimo med Label och Zally. Label fick excellent och kom 2:a i juniorklassen. Zally fick excellent med CK, vann juniorklassen och blev Bästa tik 2:a med cert! Vi är fantastiskt glada att denna fantastiska tik, från vår första gemensamma kull, är både vacker och har ett fantastiskt temperament. Att hon dessutom är en fantastisk familjehund och blir så väl omhändertagen hemma hos familjen Jakobsson gör oss extra glada!

2014-09-08
I går var vi i Valbo på utställningen Gästrikeborden. Kajsa (Jexmo Nairobi) var först ut och fick Hp och blev BIR-valp 4-6 månader. Sedan var Rasmus (Jexmo Mando Diao) tur som fick Hp och blev BIR-valp 6-9 månader. Sen möttes de två i BIS-valp och där stod Kajsa som BIS-valp och Rasmus blev BIM-valp! Axel (Jexmo Fido) fick Hp och blev Bästa hane 2:a. Sen var det dags för Label (Jexmo Label Five) och Zally (Jexmo Ladyburn), båda två fick Hp. Label blev 2:a i juniorklassen och Zally blev 1:a i juniorklassen, Bästa tik och BIM! Furia (Jexmo Furia) fick Hp, blev 2 i championklassen och Bästa tik 3:a. Som alltid var det trevlig stämning, fina priser och ett superbra arrangemang med bra väder i Valbo!

2014-09-01
Hemma igen efter en vecka på Gotland som avslutade med utställning i två dagar. Gotland, en underbart vacker ö som vi sett från Fårö i norr till Hoburg i söder, Östergarn i öster och Visby i väster. Utställningsresultatena blev på lördagen SEUCH Jexmo Confetto (Hobbe) blev BH 2, BIR-veteran och BIS-veteran 3! Jexmo Label Five fick excellent, Jexmo Ladyburn blev BT 4 och C.I.B. NordUCH SEV-10 NOV-10 Jexmo Furia belv BT 2. Uppfödargruppen blev BIR med Hp. På söndagen blev SEUCH Jexmo Confetto (Hobbe) blev BH 2 och BIR-veteran, Jexmo Label Five fick excellent, Jexmo Ladyburn blev BT 2 med res-cert och C.I.B. NordUCH SEV-10 NOV-10 Jexmo Furia belv BT 4. Uppfödargruppen blev BIR med Hp.

2014-08-24
Igår var det bröllopsfest hemma på kenneln efter att  Jessica och Johan sagt ja till varandra i Lörans kapell! Tack alla släktingar och vänner som gjorde vår dag minnesrik och underbar!

2014-08-17
Idag gratulerar vi Fagotti (J. Fagotto) med matte Solveig som på Västkustbordern fick excellent med Hp, vann öppen klass och blev Bästa hane 2:a!

2014-08-09
Idag har vi haft årets Jexmo-dag! Det var 18 Jexmo-hundar som kom på besök med sina hussar och mattar. Efter en tipspromenad och lite fika fick vi en kort förevisning om Rallylydnad av Yvonne och de som ville fick prova på. Därefter åt vi en lunch i trädgården hemma på kenneln. Även lite trimtips, utställningsträning och bus med syskonen hann vi med. Tack till alla som kom, det var fantastiskt trevligt att träffa er alla!

2014-08-04
I helgen har vi varit i Hede, plockat hjortron, ätit gott och varit på utställningar. På lördagen var det Terrierklubbens utställning i Åsarna där Hobbe vann veteranklassen med CK, blev Bästa hane 3:a, BIR-vetaran samt BIS-veteran! Hans son Hobbe (J. Kir Royal) gjorde debut i utställningsringen i unghundsklass och fick excellent. Label fick excellent med CK och blev 2:a i juniorklassen. Zally fick excellent med CK, vann juniorklassen och blev Bästa tik 4:a. Furia fick CK och vann championklassen och slutade som Bästa tik 3:a. Uppfödargruppen fick HP och blev BIS-4 uppfödargrupp. På söndagen var det nya tag i Svenstavik. Lill-Hobbe jobbade på bra och fick ett very good. Label fick excellent och blev 3:a i junoirklassen. Zally fick excellent med CK, vann juniorklassen och blev Bästa tik 2:a med reserv-cert. Vi är mycket stolta över Zally som blivit placerad i Bästa tik i 3 av sina 4 utställningar!

2014-07-12
Idag var Alvin (J. Haddock) på utställning i Alfta och fick excellent med CK, vann championklassen och blev BIR! Grattis till Kicki och Magnus!

2014-07-05
Idag har åkte vi från Tallnäs ner till Piteå för utställning. Label gjorde sin debut med excellent och en andra placering i juniorklassen. Zally fick excellent och vann juniorklassen. Efter att snabbt ha plockat ihop våra saker och en snabb färd tillbaka till Tallnäs hann vi även vara med i trollingtävlingen på Pjäskern.

2014-06-08
Idag har sista valpen ut N-kullen (mumin) flytat till sin familj och för första gången sedan 1/1-14 är det ingen valp hemma på kenneln. Idag åkte vi till grytet i Regnsjö och provade juniorerna Label och Zally samt Jive på grävlingen. Nyfiket, spännande men återhållsamt av juniorerna medan Jive behövde några minuer på sig för att komma på att man ska skälla på grävlingen!

2014-05-25
Igår var det utställning i Österbybruk där Zally gjorde sin utställningspremiär! Hon vann Juniorklassen med CK och slutade som Bästa tik 4:a med recerv-cert!

2014-05-16
Under Valpar/Aktuell kull finns valparna i "utställnings-pose". En av tikarna söker fortfarande sin familj.

2014-05-04
En tik och en hane finns kvar i N-kullen. Eventuellt kommer de kunna levereras i Stockholm under helgen v 22.

2014-04-18
Glad påsk önskar vi alla vänner och valpköpare!
N-kullen har nu blivit två veckor och aktiviteten i valplådan ökar!

2014-04-13
Idag blev Jexmo Fantastico (Kalle) svensk utställningschampion för domare Liselott Johansson! Han blev placerad bästa hane 1:a och blev BIM. Med på utställningen var även SE UCH Jexmo Confetto (Hobbe) som blev bästa hane 3:a och BIR-veteran samt SE UCH Jexmo Haddock (Alvin) som blev bästa hane 4:a.

2014-04-02
Idag föddes N-kullen. Det blev två hanar och två tikar, alla grizzlefärgade.

2014-03-30
Inom de närmaste dagarna väntar vi på Ice och Bubbles valpar. Är du intresserad av en valp i denna kombination hör av dig till oss.

2014-02-28
Ultraljudet visar att Ice är dräktig!

2014-01-31
Idag är Ice är parad med Bubbles. Förhoppningsvis föds valpar i början av april och leverensklara i början av juni. För mer info se planerade kullar.

2014-01-26
I helgen var Allan och Melvin med matte och husse på besök. Helgen tillbringades med promenader, valpmys och trevligt umgänge. En härlig vinterbild med (framifrån) Label, Furia, Ester, Vanilla, Allan och Melvin.

2014-01-01
Idag föddes Jive´s första kull, M-kullen. Det blev fem hanar, alla grizzle. Jive och valparna mår bra. Vid intresse av valp i denna kombination kontakta Jessica elle Johan.

2013-12-31
En summering av 2013.
Året började med sorg då Pim-Pim blev sämre och fick somna in. Dagarna efter födde Iris sin sista kull, K-kullen, i början av februari. Under vintern/våren blev det en del skidturer med hundarna då vintern var lång här hemma. 27:e maj flyttade vi in i vårt hus i Forsa! Helgen efter var det ett besök på Årets Border där Furia blev bästa Jexmo-hund, placerad 3:a i Championklass tikar och agilitydebut för Furia och Ester i noivsklassen. Sommaren ägnades största delen åt att måla om huset och sköta om Esters första kull, L-kullen, som föddes i mitten av juli. Kalle (J. Fantastico) fick sitt andra cert på utställningen i Svenstavik i början av augusti. En kennel-dag hanns även med i augusti då Johan fick träffa flera av valpköparna och deras hundar. Under sommaren har även flera Jexmo-hundar provat på konstgryt. Dessutom var det en hel del trevliga  Jexmo-hundar med hussar och mattar på besök.  Under sommaren tränades det även viltspår med flera Jexmo-hundar och Gaston (J. Gaston) gjorde ett godkänt anlagsprov. Han blev dessutom bästa hane, BIM och tog cert på sin första utställning i Baggböle. Dagen efter var det dags för Alvin (SEUCH J. Haddock) att bli bästa hane, BIR och tog CACIB i Sundsvall. Alvin hade dessutom i Högbo i september hunnit med att bli bästa hane, BIM och tog CACIB. Första advent var det dags för en advents-promenad med efter följande glögg, lussebulle och pepparkakor hemma i Forsa. Årets sista utställning var i Stockholm där Furia placerade sig som bästa tik 2:a och Hobbe (SEUCH J. Confetto) blev BIR-veteran och placerade sig som bästa hane 4:a.
De Jexmo-hanar som har använts i avel i år är: Axel (kennlarna Kosme, Harasikens och Fightingstar´s), Kalle (kennlarna Stensöbäcken´s och Jexmo) och Hobbe (kennel Jexmo).

2013-12-24

2013-12-08
Igår var det Svensk vinnar-utställning i Stockholm och vi var där med Axel, Hobbe och Furia. Axel blev 4:a med CK i Championklassen. Hobbe blev Bästa veteran hane med CK och 4:e Bästa hane! Furia blev 2:a med CK i Championklassen och 2:a bästa tik! Vi är mycket stolta över Fantstiska Furia :) som 2010 blev Svensk vinnare och därefter har deltagit i Svnsk vinnare två gånger (2011, 2013) och då placerat sig som bästa tik 2:a! Under helgen har vi träffat många goda och trevliga vänner!

2013-12-03
Idag var Jive hos veterinären och gjorde ultraljud som visar på att hon är dräktig! Beräknad nedkomst första veckan i januari. Vid intresse av valp i denna kull, hör av er!

2013-12-01
Idag hade vi glöggpromenaden i ett soligt men blåsigt väder. Tack alla som kom, det var kul att träffa er!

2013-11-23
Glöggpromenad!
På söndag 1/12 är alla valpköpare välkomna på glöggpromenad! Vi ses hemma på kenneln kl 11 och promenerar en sväng med hundarna i koppel för att sedan ta en fika med glögg och lussebullar. Hör av er till Jessica eller Johan om ni kommer. Välkomna!

2013-11-03
Idag parades Jive med Charley! Förhoppningsvis blir det valpar strax efter nyår- Är ni intresserad hör av er till någon av oss. Vi söker även fodervärd.

2013-10-13
I helgen har det varit utställningar både lördag och söndag. I går, lördag, var det ett stort startfält med 52 (!) vuxna borderterrier och som bästa hane oh BIM blev debutanten Jexom Gaston med sitt första cert! Grattis till Kerstin, Benny och Stina! Jexmo Confetto "Hobbe" slog till i veteranklassen och belv BIR-veteran! Grattis Anna-Lena och Anders! Vi blev bästa avelsgrupp och uppfödargrupp i rasen och blev BIS 4 i med båda grupperna. Tack Kerstin, Helen, Ingrid, Anna-Lena och Benny för handlingen! I dag, söndag, var det ett något mindre startfält med 37 vuxna borderterrier och som bästa hane och BIR blev Jexmo Haddock "Alvin"! Grattis till Kicki och Magnus!

2013-09-15
I helgen har L-kullen flyttat hem till sina nya ägare. Även Ice har flyttat tilsammans med Sally (Ladyburn). Bilder se L-kullen.

2013-09-08
Jexmo har varit på utställning i Högbo bruk. SEUCH Jexmo Haddock "Alvin" blev BIM! Grattis till Kicki och Magnus! Jexmo Fantastico och Jexmo Fido fick båda CK men blev oplacerade i bästa hane. Jive fick nöja sig med ett excellent.

2013-08-25
Vår underbara Ice, som blir 2 år den 26 dec, söker ett nytt hem, fodervärd. Ice är en alldeles underbar individ, kelsjuk, vänlig, arbetsvillig, underhållande och snygg. Anledningen till att hon söker nytt hem är att hon har kommit ihop sig med vår äldsta tik Vanilla därför tror vi att bästa lösningen blir att Ice får komma till någon där hon är ensamhund eller tillsammans med en hanhund. Hon är vänligt sinnad mot barn och övriga. Ingen problemhund. Tror du att du har hemmet för Ice? Ring Johan, 070-621 88 35, eller Jessica, 070-672 72 57.

2013-08-17
Jexmo-dagen 2013!
I år var 11 Jexmohundar, 7 övriga hundar och 28 personer med på första Jexmo-dagen i Forsa. Vi hade strålande väder, tipsslinga (vanns i år av Gaston, Benny och Kerstin), fika, mingel samt trimtips. Jexmos nya delägare, Johan presenterades för valpköparna. Alla valpköparna var inne och hälsade på L-kullen. Tack alla för en trevlig dag!

2013-08-05
I helgen var Kalle (J Fantastico) på utställningar i Åsarna och Svenstavik. Han blev placerad i bästa hane båda dagarna och fick på lördagen ett reserv-cert och på söndagen ett cert och reserv-CACIB! Kalles andra cert.

2013-07-18
Igår föddes Esters och Kalles valpar, L-kullen. Det blev en hane och två tikar, hanen och ena tiken är grizzlefärgade och den andra tiken är blå. Hör av er om ni är intresserade av en valp i denna kombination. Vi söker även en fodervärd till en av tikarna.

2013-06-16
Igår var det utställningspremiär för Gibas Blue Jive och hon fick excellent och blev 3 i juniorklassen. Ice fick CK och slutade som bästa tik 4.

2013-06-13
Sedan senaste uppdateringen har det hunnit hända en hel del, bla att vi har flyttat in i huset i Forsa, Njurunda. Vi har även hunnit med att vara på Årets Border som  vanligt var en trevlig tillställning med många kära återseenden och där Furia placerade sig 3 i championklassen.
Idag var Ester och gjorde ultraljud som visar på att hon är dräktig.

2013-05-18

Ester är parad med Kalle förhoppningsvis kommer det valpar i mitten av juli som är leveransklara i mitten av september. En härlig tid att ha valp. Är du intresserad hör av dig.

2013-04-29

Från slutet av maj så kommer jag och Johan att flytta till ett hus i Forsa-Njurunda. Jag har även bytt tillbaka till mitt flicknamn Modén. Alla valpköpare är såklart hjärtligt välkomna om ni har vägarna förbi. Vi kommer även att planera för en kenneldag i slutet av sommaren då vi kommit iordning i huset.

2013-03-17

 

En helg i Hede hos Elisabeth och Christer med Johan och hundarna. 8 km längd och Johan provade på 4 spann med Vanilla, Fuira Ice coh Ester.

2013-03-17

 

K-Kullen har blivit 6 veckor. Jexmo Kir Royal.

2013-02-02

 

Igår den 1 februari födde Iris en hanvalp med hjälp av kejsarsnitt. Han och Iris mår efter omständigheterna väl. 

2013-01-31

 

Borderterriersällskapets Vinstrikaste listorna 2012

 

Kennel Jexmo placerar sig på plats 8 på BTS lista över Vinstrikaste Uppfödare på utställning.

 

Jexmo Fido "Axel" placerar sig på plats 8 på BTS lista över Vinstrikaste Border på utställning. Med på listan över Vinstrikaste Border på utställning finns även J Haddock "Alvin", J Fantastico "Kalle", J Joker "Joker" och J Confetto "Hobbe".

 

Gibas Vanilla Latte "Vanilla" placerar sig på plats 11 på BTS lista över Vinstrikaste Avelstik. Med på listan över Vinstrikaste Avelstik finns även J Elsa "Elsa".

2013-01-27

 

Iris mage börjar nu att bli stor, idag är det dygn 60 från 1:a parningsdagen. Valpar kommer att födas till veckan (v 5).

 

Vid intresse för en valp hör av dig till Jessica.