Aktuell kull

I morgon blir valpanar sex vecor. Under veckan som varit har de fortsatt med att vara ute och är duktiga på att göra ifrån sig ute också. De har även tagit sin första biltur tillsammans med mamma Saga, tyst och lugnt hela vägen och verkade lite nyvakna när vi kom hem igen. De har även påbörjat första steget i kopperlträningen, att använda halsband korta stunder när vi är med. Spännande att se hur de tar sig an nya saker som låter och rör sig annorlunda, lite försiktigt utforskande förts i ca 3-5 sekunder för att sedan ha fullfart och busa med, på och i de olika sakerna. Under ett par dagar i veckan som gått var Polly (Jexmo Urläckra Polly) på besök. Hon jobbade lite extra som nanny under mamma Sagas övervakning. Både Polly och valparna tyckte det var jättkul! Lägger upp lite stå- och huvudbilder på valparna från idag.

Snart är valparna fem veckor gamla och har idag varit ute för första gången. Pigga, nyfikna och framåt som de är så var det fullfart att utforska allt i det fina vårvinter vädret. Hela utevistelsen avslutades med lite häng i mjölkbaren hos mamma Saga. Lägger med lite bilder från veckan när det bus och mys med mamma inne och en huvudbild på x-dockorna.

Valparna är snart fyra veckor gamla och de äter nu mat från fat och gillar att vara matrummet och köket. De har nu även fått sina namn. Hanarna kommer att heta Jexmo Xero och Jexmo Xylo. Tiken kommer heta Jexmo Xena.

Idag är valparna tre veckor och har varit ute i stora rummet för första gången. Mycket spännande att utforska och alla var ute och gick på det hala golvet, sen avslutade de med en mysstund med mamma Saga. Allt övervakades på avstånd av mormors mor Ester.

Nu har valparna fått större boende i hagen. Idag fick de sina frsta smakportioner av annan mat än mamma Sagas mjölk. Matte bjöd de små på älgfärs och äggula. Vissa var inte nöjd med serveringen utan tog för sig själv ur skålen. Sen var det skönt att få lite mer mjölk av mamma och mysa en stund med henne.

Mamma Saga tar bra hand om valparna och de växer ordentligt. De är nu två veckor gamla och alla har öppnat ögonen och fått klorna klippta två gånger.

Nu är valparna drygt en vecka gamla och de äter och växer på sig i rasande fart. Saga sköter om de små bra. och får gott stöd av valparnas mormors mor som i bland kollar så att alla små är kvar i lådan.

Måndag den 4 februari föddes X-kullen. Den består av två hanar och en tik. Hanarna är blue and tan och tiken är grizzle-färgad. Saga och valparna myser i valplådan.

Måndag 7 januari var vi och gjorde ultraljud på Saga och det visar på att hon är dräktig.Valparnaberäknas föddas vecka 6 och leveransklara i början på april.

Den 5 december parade vi Nord UCH DK UCH SLO UCH FIUCH NO UCH SE UCH Karawanken winner -18 Jexmo Quaint "Saga" med Nord UCH NO UCHDK UCH SE UCH NO V-18 Toftahill Pin Code "Kotten". Valparna beräknas födas i början av februari och är leveransklara i början av april. Hör gärna av dig om du vill veta mer eller följ oss här på hemsidan eller facebook (kenneljexmo) för mer information.

Är du intresserad av en valp i kommande kull är du välkommen att höra av dig, ställa dig på intresselistan eller prata om att vara fodervärd, ring någon av oss, Jessica 070-672 72 57,  Johan 070-621 88 35. Eller kom förbi på en fika och träffa oss och hundarna.

Saga
Saga
Saga
Saga
Kotten
Kotten
Kotten
Kotten